NEWS
2.6 Live+Install image

Announcing a new Live+Install DVD image for installing LinuxCNC 2.6 on Debian Wheezy. Instructions here.

 
LinuxCNC 2.6.2 Released

Bug fix see the change log.

 
LinuxCNC 2.6.1 Released

Bug fix see the change log.

 
Home Forum Using LinuxCNC AXIS Changing Text in Axis

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Changing Text in Axis

Changing Text in Axis 10 May 2012 14:16 #19988

  • mmt
  • mmt's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 29
  • Karma: 0
Thanks for the help on maximizing axis window on opening.

Now....would someone be kind enough to tell me how to change the word "Coolant" and "Flood" on the Axis GUI to read something different?

Thanks,
Kent
The administrator has disabled public write access.

Re:Changing Text in Axis 10 May 2012 14:47 #19989

  • BigJohnT
  • BigJohnT's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 5849
  • Thank you received: 240
  • Karma: 157
As in a different language or just a different word?

John
The administrator has disabled public write access.

Re:Changing Text in Axis 10 May 2012 18:42 #19993

  • dgarrett
  • dgarrett's Avatar
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 85
  • Thank you received: 22
  • Karma: 36
Try adding lines like these to your ~/.axisrc file:

root_window.tk.call(".pane.top.tabs.fmanual.coolant","configure","-text","newtext1")
root_window.tk.call(".pane.top.tabs.fmanual.flood","configure","-text","newtext2")
root_window.tk.call(".pane.top.tabs.fmanual.mist","configure","-text","newtext3")
The administrator has disabled public write access.

Re:Changing Text in Axis 11 May 2012 06:26 #20003

  • mmt
  • mmt's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 29
  • Karma: 0
Not a different language, just different text.

I will give that a try, but could you tell me where the .axisrc file is located? I performed an unsuccessful search for it.

Thanks
The administrator has disabled public write access.

Re:Changing Text in Axis 11 May 2012 06:36 #20005

  • BigJohnT
  • BigJohnT's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 5849
  • Thank you received: 240
  • Karma: 157
You have to create it and place it in your home directory. Don't forget the leading period when creating the file. It is just a text file so create it with gedit or similar.

.axisrc

Some good reading on this subject can be found here.

John
Last Edit: 11 May 2012 06:38 by BigJohnT.
The administrator has disabled public write access.

Re:Changing Text in Axis 11 May 2012 06:38 #20007

  • andypugh
  • andypugh's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 5849
  • Thank you received: 433
  • Karma: 158
mmt wrote:
could you tell me where the .axisrc file is located?


It s a hidden file, in your home directory. You might need to turn on "show hidden files" to see it.

It also doesn't exist until you create it (typically with gedit). However, didn't you use it to make the maximised-screen change?
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 2.412 seconds
Powered by Kunena Forum
© 2014 LinuxCNC.org
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.